Floris Jan Bovelander op de fiets in India

“Bovelander proud of result One Million Hockey Legs in India”

Anderhalf jaar geleden richtte Floris Jan Bovelander de organisatie One Million Hockey Legs op. Aan het doel om 500.000 kinderen in India te laten hockeyen wordt sindsdien met een heel team van vrijwilligers, NGO’s, lokale instanties en overheden hard gewerkt.

En de eerste resultaten zijn veelbelovend, want in betrekkelijk korte tijd heeft One Million Hockey Legs over heel India al honderden trainers en coaches opgeleid en in de verschillende provincies herrijzen meer en meer veldjes waar kinderen onder begeleiding kunnen hockeyen.

Bovelander: ‘Het is ontzettend mooi om te zien dat het echt werkt. Als ik hier dan zo rondloop moet ik bekennen dat ik eigenlijk best trots ben dat het allemaal in redelijk korte tijd toch al zover heeft kunnen komen.’

In december bezochten we een van de hockeyprojecten van One Million Hockey Legs in Khunti. Khunti is een regio in India dat in het verleden grote hockeysterren heeft voortgebracht, waar nog altijd veel authentieke stammen wonen, waar hockey nog altijd populairder is dan cricket, maar waar ook grote armoede heerst.

Hoe vergaat het Bovelander en zijn team in Khunti? Bekijk het videoverslag!

https://hockey.nl/nieuws/de-sport/bovelander-trots-op-resultaat-one-million-hockey-legs/

You Might Also Like