NTHA Odisha is gestart!

The elite hockey academy has been opened as part of the three-pronged Tata Odisha Hockey Programme, a joint initiative of Tata Steel, Tata Trusts and Government of Odisha to nurture sports talent in the State, which is already being hailed as a cradle for the sport.”

Wij zijn ongekend trots dat op 13 Augustus 2019, onder toeziend oog van de Chief Minister Naveen Patnaik van Odisha, de 2e Naval Tata Hockey Academy is geopend. Naast de Academy in Jamshedpur waar inmiddels 44 jongens op de residential academy zitten, is er nu ook een plek waar de meisjes zich kunnen ontwikkelen. Beide academies focussen op het ontwikkelen van talenten uit de rurale gebieden.
Getalenteerde hockeyers voornamelijk uit onze eigen grassroots programma’s, wonen op de academie, trainen daar intensief en gaan via ons programma naar school en worden de nodige life skills bijgebracht.

De academie bevindt zich in het WK Stadion (Kalinga Stadium) in Bhubaneswar, een betere en meer inspirerende omgeving is niet te vinden in India. De meest moderne faciliteiten zijn aanwezig om hier de nieuwe Indiase Internationals klaar te stomen. Lokale coaching staff wordt momenteel ondersteund en aangestuurd door de TD, Sjoerd Woelders. Sjoerd zal een jaar in India verblijven om beide NTHA’s te leiden.

Links naar Indiase pers:

You Might Also Like